De Dukan

De dieta…..de Dukan
Ca nu am fost niciodata o silfida asta se stie..si cine ma cunoaste stie asta. Toata viata m-am luptat cu kilogramele in plus si am tinut fel de fel de diete pana cand am ajuns la concluzia ca doua mi se potrivesc mie cel mai bine…Rina si Dukan….pe amandoua tinandu-le cu brio si atingand exact greutatea pe care mi-am propus-o.
Si una si cealalta mi-au oferit exact ce vroiam eu si anume libertate de cantar si de calorii. Sa nu ma pui sa mananc 50g de ceva…sau 4 boabe din altceva ca m-ai bine ma omori. La mine e , ori imi dai ori nu, eu nu stiu sa gust, sa imi satisfac poftele. Asa ca am ajus eu sa cred ca cele doua diete mi se potrivesc cel mai bine…
Ce am constatat eu dupa aceste diete, e ca ambele nu sunt pentru cei ahtiati dupa dulce si nici dupa fructe. Eu, multumesc Celui de Sus , nu sunt o mancatoare nici de dulce si nici de fructe…ca de as fi fost…. Asa ca, mi-a fost tare usor cu ele…nu zic ca eram in extaz..dehhh…dar cu putina militarie totul a mers ca la carte in ambele cazuri
Nu o sa vorbesc astazi de Rina, pentru ca am tinut-o acu’ ceva anisori si mare lucru nu imi amintesc, stiu doar in mare ce trebuie sa faci, si stiu ca am slabit foarte mult cu ea….nu intr-un timp foate scurt, dar nici intr-o viata de om. Ce s-a intimplat dupa a fost vina mea si numai a mea, de aceea am ajuns sa tin Dukan.
Nu o sa prezint aici toate listele cu ce ai si cu ce nu ai voie sa faci in Dukan…e plin internetul de astfel de indrumari, de forum-uri unde fetele “se bat” in sfaturi. Eu o sa spun ce am facut eu ca sa imi fie mie usor, si ca sa nu o dezagreez foarte tare. Inainte sa ma apuc, cam o luna de zile m-am documentat..pe net ce este drept, pentru ca mi-a fost mie mai usor. Cine isi poate permite poate achizitiona si cartile cu pricina..dar cam ce e pe internet e si la carte..asa ca dupa o luna de studiu, in care mi-am scos “ideeile principale” am hotarat sa pornesc.
Am facut testul la ei pe site…ca de.. asa e regula , ca sa vezi cam cat tin etapele sa nu mergi pana la adanci batraneti cu dieta…mi-am propus unde vreau sa ajung, si mi-a iesit la test ca peste 6 luni de zile o sa am greutatea dorita….pffffff. Soc..pentru mine in prima faza..toti vrem repede…ehhh asta e, zic…dar problema care era cea mai mare era ca trebuia sa trec de un Craciun si un Revelion cu dieta…..upsss. Stiindu-mi antecedentele nu am pus chiar mare incredere in fortele mele….dar nici nu am dat bir cu fugitii, asa ca am decis si am pornit la atac pe 01 august 2015. In prima etapa, putin speriata de perioada lunga de timp care urma pana sa devin o “slabuta” am respectat cam tot ce spunea la carte, chiar din comoditate nici nu prea gateam…prost..zic eu acum…dar a fost benefic. Am mancat doar carne de pui si curcan gatit, adica fiert sau la cuptor, nu puneam decat sare si multe condiment, branza degresata..eu o preferam pe cea de la Covalact si iaurt de baut tot de la Covalact si el plin de 0…. % grasimi, lapte degresat Zuzu, si oua..de regula in week-end cand ma salvam cu o omleta…coapta..ca de…. Mai..ce sa zic nu e rau..dar e plictisitor. Cui ii place sa gateasca…e salvat… Eu abia din a doua etapa m-am mai apucat de gatit..dar nu lucruri elevate. Cand ma apuca nevoia de dulce am descoperit ca o pot satisface cu un pahar de lapte degresat cu cateva picaturi de indulcitor de Stevie si cu putina esenta de vanilie…nahh…te pui cu gusturile omului ))
Ce nu am facut, desi era obligatoriu…nu am facut 20 de minute de miscare…de lene…zic eu…si acum ca sa par altfel o sa dau vina pe problemele de sanatate, si nu am mai mancat 1-2 linguri de tarate de ovaz…nu tot timpul…cand si cand. In mare cam asta in prima etapa…adica timp de 7 zile..asa a iesit ca trebuie sa tin…
La cea de a doua etapa…am preferat 5 cu 5 zile…adica 5 zile de proteine si 5 zile de legume…si am cam mers asa toata etapa. E foarte greu, de aceea nu recomand o asa alternanta..cel mai bine zic eu e ca merge 2 cu 2, sau 3 cu 3 ca sa nu te apuce avantul gospodaresc si sa gatesti…si apoi sa nu ai timp sa manaci ceea ce ai gatit, ca imediat treci la celelelalte zile. Ehhh abia de la a doua etapa incepe munca…ca ai de tinut pana cand ajungi la capat..la capatul puterilor dar si la kilogramele propuse asta daca nu te abati si nu incalci regulile. Reguli am cam incalcat…ca nu am mancat la fel taratea de ovaz decat foarte ra …am descoperit niste painici tare bune…in rest nu am gresit cu absolut nimic….
Acum ma apropii de cea de-a treia etapa..in curand, fie la inceputul lunii februarie, fie atunci cand voi ajunge la greuatea propusa, ceea ce inseamna ca voi prelungi cea de-a doua etapa. Pana in prezent sunt foarte multumita de dieta, dar cel mai mult sunt multumita de mine, pentru ca mi-am demonstrat unele lucruri si am constientizat unele lucruri legate de mine pe care poate nu le vedeam pana acum.
Am reusit si am dat jos 20 de kilograme…ar mai fi 4…stiu ca vor fi cele mai grele dar sunt convinsa ca cu putin sport voi reusi….va tin la curent…


Lasă un comentariu